PT3 : Not so good but OK

بسم الله الرحمن الرحيم

     eagerly to say that my result was ok. not so awesome. by the way, all the praises go to Batch 00 which got straight A's in PT3. So awesome, i guess. well, you put your best on what you want and Allah gives the rest. please make this as your note. 

    nothing to hide that I only got 9A 1B 1C. Alhamdulillah. For me, Im so proud of having these grades. I had put more effort and I really love to see my result. C stands for Arabic. Haha. Im really hate Arabic class since form 1, guys. sleepy all the time, talking and never pay any attention because Im so bored. well, i dont understand at all.

    then, B goes to English Speaking. well, i love english very much. training to speak all the time eventhough i dont know how to speak well. but, the topic that i got on the exam's day was so hard. guys, tell me. i dont remember the title but the topic was number 7. yeah, ask the pt3's candidates who got this title. they must be speechless too.

     i dont to mention the subject which i got A. i dont wanna show my happiness in front of sad people. well, i never put high hopes on what i want. but, who's on earth dont want to get what they want. so, good luck to next batch. pray for me so that i can transfer to another school. wish the best for all of us.

P/s: dont be so overconfident as it will harm you

people become cruel

بسم الله الرحمن الرحيم

     bila buka cerita tentang manusia. well, semua orang faham. kita pun manusia. orang sekeliling pun manusia. yes.. but you have to understand that people have heart. kalau asyik jaga hati dia, hati kita siapa nak jaga.

memang benar orang kata
asyik jaga hati dia
asyik jaga hati semua

sampai satu masa
hati kita
hati yang dibiar luka
siapa nak jaga

bukan benda kelakar
hati orang dijadi raja
hati sendiri menjadi hamba
dilanyak hingga hancur
bukan satu gurauan
dan kau harus faham

     penat. bila difikir-fikir, sampai bila nak jaga hati orang lain sampai hati diri pun tak terkawal. bila melenting, katanya entah pape. kau harus faham, aku ada hati. tak puas hati, bagitau. tak perlu sebarkan cerita palsu yang mungkin memburukkan lagi jiwa rabak. aku bukan jenis yang suka bagitau bila hati sakit. tapi sampai bila nak pendam.

    mungkin kau boleh kata, benda kecil pun nak ambil kira. well, benda kecil tu kan, kalau asyik kumpul jadi timbunan luka. meletup juga. gais. macam ni, kalau tak suka, kata. kalau dah jemu, kata. jangan jumpa depan-depan, diam tapi bila belakang aku, rancak sebarkan yang bukan-bukan.

    bukan semua
bukan
yang mampu jadi sabar
bila dah nak hancur hati

lama-lama
had sabar pun hilang
marah jadi pengganti

jangan dikata faham
jikalau tidak
jangan dikata ya
jikalau enggan

aku jemu
penat dengan kau semua

     people become cruel and so disheartening. i dont know how to describe your soul as youre too weird. well, you cant understand me as im complicated. i accept that fact. my mind is universe of struggle and problems. my soul is dictionary of my story. you cant simply understand my name, not my whole life. you cant. 

     i admit that, im too nerd of trusting you. from bestfriend into stranger is quite funny. sometimes, i grin and laugh lonely because we have lots of memories. as a saying goes, people change meanwhile memories dont. 

p/s: dont trust people too much or you will regret for the rest of your life, dear

Last month for this year : Disember

بسم الله الرحمن الرحيم

     Hello Disember. Well, memandangkan last month. semua orang asyik fikir goals dan wishlist yang dah tercapai. yang tak tercapai, tersimpan untuk dicapai tahun depan. am I wrong? manusia gais. 

    macam yang selalu berlaku ah. girls asyik fikir nak diet dan nak kurus. last last, " i dont need this, all I need is food". boys pulak, " gais, jom pergi gym, lepak, kfc, jogging, berenang, golf,futsal dll" last last, saling mereput dan hanya berpakat. 

    cakap pasal bincang ni, that moment bila kengkawan lama kau berpakat dalam Whatsapp nak buat reunion. Guess what? tarikh asyik terlepas. asyik tukar tempat nak buat. makin lama makin ramai orang left group. then, aku pun tak tahu bila nak jadi.

    orait. memang kebanyakan dan fikir apa goals tahun depan. well, goals aku tahun ni satu je, straight A pt3. nak ambil result bulan ni kot. goals tahun depan, aku harap boleh ke sekolah lain. well, anything happen for making my heart breaks into pieces.

   apa-apa pun. aku doakan goals dan wishlist korang tercapai. aku harap juga aku pun tercapai. if not now, probably soon.