Sebab Sebab Allah Temukan Kita dengan Orang Yang Salah .

بسم الله الرحمن الرحيم 

 
Hanya hiasan .

     Ingatlah, sesuatu yang Allah jadikan itu adalah terbaik untuk kita hanya kita sahaja yang tidak menyedari hakikatnya.  Oleh yang demikian, apakah sebabnya Allah menemukan kita dengan orang yang salah atau tidak sesuai?

1.  Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar,  oleh itu masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. Memang  ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang  yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang  baik.

3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH dalam apa jua keadaan.

4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita mendapat kasih sayang yang terbaik khas untuk diri kita.

5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH itu Maha Pemurah dan  Penyayang  kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang  mana tidak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7.  Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi  manusia yang hebat jiwanya.

8.  Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa cinta yang terbaik hanya  apabila kita bersama-sama Allah.

9. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih mengenali kehidupan yang  tidak selamanya kekal.

Harus kita ingat, biarpun insan tersebut pergi meninggalkan kita.. kita masih ada Allah SWT yang sentiasa Mengasihi dan Menyayangi kita.  Cinta manusia tidak ke mana, yang kekal dan abadi hanyalah cinta Allah.

P/s : Setiap yang berlaku ada hikmahnya . Sabar dan solat , Allah pasti membantu hambanya .

1 comment

Allah temukan kita dgn org yang salah sebab Allah nak kita tahu, yang Allah sedang sediakan syurga buat orang yang sabar dgn ketentuan-Nya.

Post a Comment