Signature Di Bawah Setiap Post

بسم الله الرحمن الرحيم 
 * SeLamat DaTang Ke Blog FaRis Ris * 
* MoHon BerKelaKuan Baik Di Sini *
 * TeRiMa KaSih KeRana BeKerJaSaMa *

Assalamualaikum . 
Ada orang tanya Ris macam mana nak buat benda ni . 

( AskFm )

  1. Klik Link Ni --> ( Here )
  2. Ada 4 cara tuh . Korang pilih yang "Using The Signature Creation Wizard"
  3. Masukkan nama korang di textfield yang disediakan. Lepas tu, klik button "Next step".
  4.  Pilih font yang korang suka. Lepas tu, klik button "Next step".
  5. Pilih size signature yang korang nak . Then , klik "Next Step".
  6. Pilih background color untuk signature korang. Kalau tak nak ada color klik kat checkbox tulis 'transparents'. Pilih pula text color tuk signature tu. Lepas tue, klik button "Next step".
  7. Pilih slope yang korang suka k. ? Nak senget banyak ke sikit ke terpulang la kat korang. Lepas tu, klik button "Next step".
  8. Lepas tu dia akan keluar "Finished! The signature is ready." means da siap la signature anda. Then anda klik pada link "Want to use this signature?"
  9. Korang akan ke page "Generating signature code". Klik pada "Generate HTML code" .
  10. Korang akan diberi 2 pilihan samada nak generate code tuk signature sahaja atau signature dan sedikit info spt slogan @ website anda. Klik mana yang anda suka ok .
  11. Copy HTML code yang di dlam textbox. 

Cara -  Cara Nak Pasangkan Signature Ke Dalam Blog

1.  Log in > Setting > Formatting 

2. Scroll ke bawah sampai korang jumpa "post template"

3. Paste HTML Code yang korang copy tadi .

4. Klik "Save Settings".

5. Untuk melihat samada korang ni  berjaya atau tidak ,  klik pada "Posting" tab dan klik pada "new post". Signature korang akan automatik ada apabila anda membuat entry baru pada blog


KALAU DAH SELESAI

Ia akan jadi begini ..


TanDaTangan Dalam Blog Ris



  • Dah Siap .. Save. Senang je kan ..