Border At Post Title .

بسم الله الرحمن الرحيم 
 * SeLamat DaTang Ke Blog FaRis Ris * 
* MoHon BerKelaKuan Baik Di Sini * 
* TeRiMa KaSih KeRana BeKerJaSaMa *



Salam . Hari tu .. Ada someone nak Ris buat border dekat post title .
Jadi Ris nak buat la ni .
Korang nak yang macammana . Ris buat semua dekat bawah ni .
Dah ready ke ?
Jom .

  • Template - Edit Html - Proceed - Tick Expand Widget Templates

  • Tekan Ctrl + F / F3 untuk cari kod dekat bawah ni . 

Simple Templates

h3.post-title, .comments h4 { 

Tak Jumpa ? Cari kod ni . 

h3.post-title {
Tak Jumpa Lagi ? Cari kod ni .

h3.post-title, h4 {
Denim Templates

.post-title {
Minima Templates

.post h3 {
  • Kalau bawah code tu ada code yang sama atau lebih kurang sama macam kat bawah ni,TOLONG DELETE.

  • Now, korang boleh pilih bentuk border yang korang nak. Then, pastekan code border tu kat Bawah code yang korang cari sebentar tadi. 

  • Sebelum SAVE, PREVIEW dulu. Dah puas hati, barulah SAVE.

Jenis Simple


font-family:arial;color: #000000;font-size:14px;text-align:center;-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;text-shadow: 3px 3px 3px #FFFFFF;border: 2px solid  #000000;background : #FFFFFF;padding: 5px; margin: 20px;




Notes :: 

ABC : Korang boleh tukar ikut suka hati korang  
ABC : Yang ni code warna untuk mengshadowkan post tittle tu. Kalau taknak, boleh buang je code tu:)
ABC : Size ketebalan border. 
ABC : Boleh pilih antara satu, solid / dashed / dotted
ABC : Warna border korang. Yang Lina letak tu semua warna putih, so korang kena tukar sendiri, hehe.
ABC : Warna background.
ABC : Kalau nak kecil atau besarkan border, adjust kat number tu. Makin besar number, makin besarlah border korang.
*Kalau taknak border, buang code ni : 'border: 2px solid  #FFFFFF;'.

Colour Code boleh ambil dekat sini

Jenis Double Colour


font-family:arial;color: #000000;font-size:14px;text-align:center;-moz-border-radius-topleft: 20px;-moz-border-radius-topright: 20px;-webkit-border-top-left-radius: 20px;-webkit-border-top-right-radius: 20px;-top-right-radius: 20px;border-top-left-radius: 20px;border-top-right-radius: 20px;text-shadow: 3px 3px 3px #FFFFFF;border-bottom: 8px solid #000000;background : #D8D8D8;padding: 3px; margin: 20px ;



Notes :
Arahannya pun sama macam kat atas, cuma code 'border-bottom: 8px solid #FFFFFF;' je :
ABC : Ketebalan border bawah tu. Boleh tukar :)
ABC : Just choose one. Can change into solid / dashed dotted.
ABC : Warna border bawah tu. Boleh ditukar juga. Cari kat Sini 


Jenis BerBackground


font-family:arial;color: #000000;font-size:14px;text-align:center;-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;                 border-radius: 1em 4em 1em 4em;  text-shadow: 3px 3px 3px #FFFFFF;border: 2px solid  #000000;background : url(URL BACKGROUND);padding: 5px; margin: 20px ;



Notes :

Arahan masih sama seperti di atas, korang cuma masukkan URL BACKROUND yang korang nak je.
*Kalau taknak border, buang code ni :  border: 2px solid  #FFFFFF;.



 

1 comment

Thanks for this tutor :)
berjaya !

Post a Comment