SideBar CuTe

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum . Korang sihat tak . Ingat tak Post yang ni .Buka link ni dulu .  Ris ade tulis , yang Ris nak ajar korang buat step yang ketiga tu kan . Tuto kali ni laa . Ok , tengok gambar kat bawah ni dulu .


Nampak tak apa yang d'tunjukkan tu . Yang tu la Ris nak ajar kali ni . Tuto yang ni hanya untuk Html / java script . 

  • Dashboard - Layout - Add A Gadget - Html / java script
  • Copy kod dekat bawah ni :


<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Masukkan apa2 kod , ayat korang ke ?
 
</div>



 *Warna Purple : Untuk warna background
 *Warna Oren : Untuk warna border
 *Bold hitam : Masukkan apa-apa kod ( shoutbox , iklan , followers )

  •  Cara nak dapatkan kod followers tu nanti Ris ajar ekk . 
Kod Warna boleh dapatkan di sini ! (CLICK HERE)

Senang je kan . Jom try buat .