cara - cara nak upkan followers ..


salam ..
pasti korang risaukan sebab followers korang tak banyak ..
tapi aku dapat dari blog - blog lain ..
orang yang banyak followers tu dia
buat blog dia SIMPLE
tapi MENARIK ..

cara - cara nak upkan followers ialah ::

FOLLOW BLOG ORANG LAIN:
follow blog orang lain ni macam ...macam...macam .. ha! macam korang pergi laa blog dia tue .. then korang follow la.. korang tulis dekat dia punya shoutbox tu { blogwalking here !! } .. korang dia tu jenis suka tengok shoutbox dia ..INSYAALLAH ..dia akan follow korang balik ..:)

ENTRY PENDEK TAPI MENARIK ::
haa .. ni penting woo !! kalau korang posy entry tu kan .. TAK MENARIK . orang yang terjah blog korang tu .. time dia baca .. dia akan tutup blog kau and tak follow korang ..HILANG SORANG FOLLOWERS ..

LAGU DI BLOG TAK BISING ::
cuba korang fikir . kalau korang letak lagu tu boleh buat blog korang bising .. time orang tue nak follow blog korang .. dia dengar lagu yang boleh memecahkan telinga ... jadi dengan lebih selamat dia tak follow ..jadi korang jangan letak lagu ok .. kalau nak letak pun .. lagu yang jiwang and best ..ok ..

BACKGROUND YANG TAK MEMENINGKAN KEPALA ::
kalau korang nak tau .. kalau korang letak animated background .. ia akn boleh buat kepala jadi pening .. dah serabut .. jadi jangan laa ltk background yang animated tu ok ..

LEPAS TU .. ERMM !!

WIDGET KURANG ::
haa nie .. yang nie yang aku nak tegur nie .. kalau korang nak tau kalau terlalu banyak sangat widget kat blog korang . blog korang akan berat and jangan sesekali letak LIVE TRAFFIC FEED a.k.a. FEEDJIT .. sebab kalau korang letak mende tu .. korang akan mudah terkena virus .. haha .. aku dah kena dah .. tpi ..apbla aku buang menda tue ..blog aku trus takde virus .. kalau korang nak letak kena hati - hati ok ..

JOIN GROUP DI FB ::
join group di fb ni penting tau .. sebab kalu korang post entry kat blog korang akn ltk link post tu kat group yang korang join nie ..klau korang nak join group tu ... korang boleh join .. aku ade ltk bawah nie ..


ok dah siap ..kalau korang nak guna ..gunalah
kalau tak nak sudah .tak pakse ..
ok ..bye

3 comments

pakjoe dh follow dh

../salam kenal dari segmen azfa...;d

sudah follow blog ini :)

wah...bagus blog kamu ni...tp kenapa still follower skit...hmmm...xpe3...kamu kena rajin berblogwalking la lps ni supaya bertambah blogger lain utk singgah blog kamu yg hebat ni ya...insyaAllah... ^_____^

Post a Comment