Virus ..di blog ...



بسم الله الرحمن الرحيم
Salam ..


sesiapa terkena VIRUS di blog ..
ok .. Ris nak bagi sedikit cara untuk menghilangkan virus dari blog ..
mula -mula Ris nak bagi tau korang ..
nama - nama virus tu ialah =
''MalWare Detected ''
jangan Risau .Ris dah kena dah ..
dah sedia nak menghapuskan MALWARE DETECTED
ok ..korang pergi dekat Page Elements ..
kalau korang pernah letak
Energy Mode Saving atau Live Traffic Feed

kalau korang nak teruskan berblog la .
delete kod tersebut ..
itu saje ..
Bye .. Good Luck ..



Pitbull - Rain over me ..


بسم الله الرحمن الرحيم
Hallo !~ hari ini Ris malas
nak menaip .. tapi Ris bagi lagu ..
Sekali dengan liriknya ..
korang dengar laa ok ..






korang nak tau kenapa
Ris bagi lagu ini ..
sebab lagu popular kat sekolah Ris ..
ok .. Bye ..


BaBy ..Rehat Jap

بسم الله الرحمن الرحيم
WelCome .. Terima Kasih Kerana Sudi Baca Entry Dekat Blog Ris .. Ini ada satu entry .. Ready . Jom !


http://lymenaide.files.wordpress.com/2010/03/baby-boy-laughing.jpg
korang nampak tak gambar baby ..
tujuan aku buat entry baby .
sebab .. zaman sekarang semakin banyak
pembuangan bayi dilakukan ..
iskkk . korang tak kesian ke dekat bayi tu ..
dia pun nak hidup juga .. ko ingat ko sorang ..
pandai sangat buat ..pandai laa tanggung kan ..
dekat bawah ini aku ada letak video bayi.
tengok ok ...



amacam .. ganas tak bayi tu ... haha ..
ok .. bye .. hik hik ..


Segmen ! jom REVIEW blog by Miss Yoora


بسم الله الرحمن الرحيم


* MESTI tuleh entry bertajuk 'Segmen ! Jom REVIEW blog by Miss Yoora

* MESTI letakkan BANNER kat atas tuh dalam entry korang

* Jangan lupe tulehkan kata2 yang menarik dalam entry korang tuh!
segmen ini akn ditutup pada 27 .11. 11 ..



Icon BaCk To ToP





بسم الله الرحمن الرحيم

salam .. hari ini Ris nak bagi korang ... itu Back To Top Lah ..kalau korang tak nak ini icon lantak korang lah . Ris kata I DON'T CARE lah .. haha





=http://imgur.com/5eLgI.png

=http://imgur.com/zXKuG.png
=http://i.imgur.com/3HYRZ.png



=http://i.imgur.com/xifEz.png


=http://i.imgur.com/XxKyL.png





=http://imgur.com/frXMM.png
=http://i.imgur.com/Qm9mK.png
=http://i.imgur.com/5CPPE.png




tolong jangan cakap icon top ini korang yang buat ok ..


Ngantuknya ..


بسم الله الرحمن الرحيم


{ weii .. jangan ganggu aku .. }

salam .. nama aku Sleepy Boy .. umur aku ?? ehh aku tak ingatlah ..
siapa ingat .. SORRY .. aku study di Sekolah Menengah Kebangsaan
Tidur Malaysia ..{ ->SMKTM }
Di sekolah, aku dapat A+ dalam subjek tidur . .. kalau korang
nak tahu .. sekolah tu kalau tanpa aku .. tak ada orang paling cemerlang
di sekolah tu ..
ketika aku keluar sekolah tu .. mak aku .. Cute MoM .. dia suruh
aku belajar mengenai kehidupan .. dia tak mahu aku
tidur sahaja .
tiba - tiba , semasa aku membuat buku latihan yang mak aku
beli . aku buat semua soalan tetapi kesemuannya SALAH ..
aku ingin melepaskan kemarahan aku . aku pun terus tidur . pada waktu
ASAR .. lama - kelamaan aku baru tahu bahawa ..

tidur pada waktu ASAR .. boleh melembabkan otak kita ..
aku berasa menyesal kerana tersilap pergi sekolah ..
mulai saat itu aku tidak lagi tidur pada waktu ASAR
..dan aku juga ingin memberi sedikit nasihat
kepada orang yang suka tidur tu .

cukuplah pada saat ini ..korang tidur pada waktu ASAR .
OK ..
waktu ASAR , MAGHRIB , SUBUH .
korang janganlah tidur pada waktu itu ..
nasihat aku janganlah korang tidur TIME ni ok ..
bye ..


Segment | Santai Blogger II


بسم الله الرحمن الرحيم



makanan : kalau nak tulis banyak jadi ringkasannya makanan mak aku buat ..
minuman : Horlick ....

Ris tag :



Contest Blog Simple But Awesome


بسم الله الرحمن الرحيم





SYARAT - SYARATNYA
**MESTI LIKE BANANA SHOP* Mestilah Malaysian yang ada blog
* Follow blog nih [tak WAJIB]
* Buat satu entry mengenai contest nih dan letakkanBANNER tuh !
* Tag kan kat rakan blogger yang len [takWAJIB]
* Paste kan entry tuh kat ruangan komen blog Cicak Tersepit
TARIKH TUTUP CONTEST NIH 13.12.2011


Ris Tag ::



Segmen: Mari Tambah Kenalan


بسم الله الرحمن الرحيم



mari join segmen ni ..
kalau korang nak join juga segmen ni .. tekan sini

TARIKH TUTUP : 26 . 11 . 11

Ris nak tag :


SEGMEN MEGA BLOGWALKING DAN KENALI BLOGGER


بسم الله الرحمن الرحيم



YARAT-SYARAT NYA SENANG JE:-
1.WAJIB FOLLOW BLOG INI.
2.COPY BANNER KAT ATAS DAN TAMPAL KUAT-KUAT KAT ENTRY KORANG.BACKLINK KN BANNER INI PADA ENTRY INI..
3.CERITA SERBA SEDIKIT PASAL DIRI KORANG(XWAJIB)
4.COMMENT ENTRY KORANG DEKAT COMENT ENTRY INI..(LINK PENUH YE)
5.TAGGED RAKAN2 ANDA(XWAJIB TAPI UNTUK RAMAI JOIN SEGMEN INI SILA2 KAN)
6.TEPUK TANGAN SEBAB KORANG DAH BERJAYA JOIN SEGMEN INI..
*KAMI AKAN REVIEW 10 BLOG BERTUAH
*harap ramai yang join..pas ney blh Ezai n Naz buat contest atau giveaway..:)

tag ::

BACA AWAK !~

بسم الله الرحمن الرحيم
baca laa awak .. saya nak bagi 1 rahsia .. tapi cara yang saya
guna ni boleh mencabar awak ..
dalam rahsia ni saya nak 1 je dari awak .. iaitu = SABAR ..

1.Dah ready dah awak .. ok kalau awak dah ready .. jom baca nombor 4

2.haa .. nak cakap laa ni .. bukan senang tau nak bagi rahsia guna cara ni .. nombor 9 dulu laa ..erk

3.nak cakap laa ni .. awak sebelum tu .. boleh tak awak tolong saya ..
tolong jangan merungut dan jangan putus asa .. pergi nombor 7 .. hehe..:)

4.awal sangat laa kalu nak cakap sekarang .. kita baca nombor 10 dulu laa ..

5.sebenar nya saya suruh awak pergi nombor 8 dulu ..hehe

6.garangnyerr. takut saya .. awak kalau nak tahu saya ..!..nombor 2 dulu laa

7.haa .. dah sampai dah .. nak cakap laa ni ..sebenarnya saya suruh awak pergi
nombor 1 .. baca laa kat situ erkk ..

8.woii .. salah nombor ni .. pergi nombor 6 ..

9.sabar - sabar separuh jalan dah ni .. apelah .. ehh awak nombor 3 dulu laa erk .. saya
tak ready lagi .. i'm sorry

10.sabar - sabar jangan marah nak cakap laa ni .. sabar kan separuh daripada iman .. ok
yang saya nak cakap dengan awak tu ialah .. ermm .. biar lahh baca nombor 5 dulu lah.


...::letih aku buat rahsia ni .. kalau korang sabar .. tolong komen berapa tahap kesabaran
korang .. hehe .. :) bye !~

Bye My Friends



بسم الله الرحمن الرحيم

salam ..
Kelmarin hari Khamis ..
Result untuk darjah 6 dah dapat ...

dekat sekolah aku ..

"5A" 27 orang je ..
tak tahu lah macam mana aku nanati tahun depan ..
doa ok ..
kelmarin juga hari akhir persekolahan buat tahun 2011 ..
kawan baik aku AMIR FIKRI & AMER FAEZ ..
kan darjah 6 .. tahun depan .. mereka FORM 1 ..
aku sempat ambil NO . TEL .. mereka ..
jangan risau .. dalam FACEBOOK .. aku dah add ..
HAHA .. ( budak - budak )


( AMIR FIKRI & AMER FAEZ )

tak ada yang lain .. korang lah BESTFRIEND aku ..
aku nak ucapkan TAHNIAH !! sebab korang dapat
5A upsr . . korang jangan lupakan aku ..
ingat tu ..


( BYE BYE 2011 & AMIR FIKRI NGAN AMER FAEZ )
semoga berjaya ..
seumur hidup korang ..


KhutBah TerAkhir Nabi MuhammaD s.a.w

Tarikh : 9hb. Zulhijjah Tahun 10 Hijriah

Tempat : Lembah Uranah, Gunung Arafah.

Wahai manusia, dengarlah baik baik apa yang hendakku katakan. Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini, dan kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanah kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.

Janganlah sakiti sesiapa pun, agar orang lain tidak menyakiti kamu pula.Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu, dan dia pasti membuat perhitungan di atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba', oleh itu segala urusan yang melibatkan riba' di batalkan mulai sekarang.

Berwaspada lah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara perkara besar, maka berjaga jagalah supaya kamu tidak mengikutinya dalam perkara perkara kecil.

Wahai manusia , sebagaimana kamu mempunyai hak atas para isteri kamu, mereka juga mempunyai hak di atas kamu.Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu, maka mereka juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam suasana kasih sayang.Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu ata mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang tidak kamu sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai manusia dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini,sembahlah ALLAH, dirikan sembahyang lima kali sehari, berpuasalah di bulan Ramadhan,dan tunaikan zakat dan harta kekayaan kamu, kerjakan ibadah Haji sekiranya kamu mampu. Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama, tidak saorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan Beramal Solleh.

Ingatlah, bahawa kamu akan mengadap ALLAH pada suatu hari untuk di pertanggungjawabkan di atas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu, awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku. Wahai maanusia, tidak ada lagi Nabi dan Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan lahir agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah disampaikan kepada kamu.

Sesunguhnya, aku tinggalkan kepada kamu dua perkara, yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikut kedua keduanya, nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya, itulah Al-Quran dan Sunnahku. hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikannya kepada orang lain, dan hendaklah orang lain itu menyampaikan pula kepada yang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang mendengar terus dariku.

Saksikan ya-ALLAH, bahawasanya telah aku sampaikan risalahMU kepada hamba hambaMU.

thanks ..Amin Aizuddin

Salam . haa
korang ada nampak tak perubahan dekat blog aku ni ..
lain kan .. bukan aku yang edit blog aku ...
aku nak ucapkan bebanyak
terima kasih ..
terima kasih ..
terima kasih ..
moga - moga dipanjangkan umur dan kreatif seumur hidup kau !~
thanks ya!

bye

cara - cara nak upkan followers ..2

INGAT TAK HARI TU FARIS DAH BUAT SATU POST PASAK BENDA NI ..
JADI HARI INI BERSAMBUNG LAGI ..


COMMENTS DIBLOG ORANG LAIN ..
ok kalau pasal comments .. korang kena buat ..sebab kalau korang comments blog dia .. dia akan rasa blog dia orang minat .. jadi kalau dia tu orang yang suka FOLLOW .. insyaallah dia akan follow korang balik ..

TAK COPY ENTRY ORANG LAIN
yang ini selalu berlaku .. korang perasan tak .. sesetengah orang tu dia buat entry sama macam korang .. bermakna dia copy yang korang punya .. terutama sekali untuk dia menaikkan followers .. dia pun copy korang punya entry .. tapi kalau korang buat sendiri entry tu . tak ada la susah sangat . kalau dia punya entry tu ejaan salah . korang punya etry tu pun salah juga ..
hahaha. padan muka ..

SEKIAN

Exam Dapat


salam ..
lama aku tak buka BLOGGER ..
internet laa ni .. tak connection ...
Hari tu kan aku ada buat entry pasal
Final Exam tu kan ..
kalau tak baca lagi tekan sini ..
ok ..aku dah dapat RESULT ..
tak pe la .. selamat la aku dari dapat C .
aku dapat ..dapat .. dapat ...
eiii , malu laa ..aeesshhh !!
biarlah aku cakap ..
aku dapat 3A 2B..
yang aku tak tahan nye ..
BAHASA MELAYU B ..
SAINS , MATEMATIK ,INGGERIS A..
haiyaa ..kawan aku tu dapat
1A 3B 1C ..nama dia { secret }
aku selamat ..
alhamdullillah .
ok aku dah nak out dah ni ..
bye ...
...::COMMENTS ::..

khas dari FARIS RIS

cara - cara nak upkan followers ..


salam ..
pasti korang risaukan sebab followers korang tak banyak ..
tapi aku dapat dari blog - blog lain ..
orang yang banyak followers tu dia
buat blog dia SIMPLE
tapi MENARIK ..

cara - cara nak upkan followers ialah ::

FOLLOW BLOG ORANG LAIN:
follow blog orang lain ni macam ...macam...macam .. ha! macam korang pergi laa blog dia tue .. then korang follow la.. korang tulis dekat dia punya shoutbox tu { blogwalking here !! } .. korang dia tu jenis suka tengok shoutbox dia ..INSYAALLAH ..dia akan follow korang balik ..:)

ENTRY PENDEK TAPI MENARIK ::
haa .. ni penting woo !! kalau korang posy entry tu kan .. TAK MENARIK . orang yang terjah blog korang tu .. time dia baca .. dia akan tutup blog kau and tak follow korang ..HILANG SORANG FOLLOWERS ..

LAGU DI BLOG TAK BISING ::
cuba korang fikir . kalau korang letak lagu tu boleh buat blog korang bising .. time orang tue nak follow blog korang .. dia dengar lagu yang boleh memecahkan telinga ... jadi dengan lebih selamat dia tak follow ..jadi korang jangan letak lagu ok .. kalau nak letak pun .. lagu yang jiwang and best ..ok ..

BACKGROUND YANG TAK MEMENINGKAN KEPALA ::
kalau korang nak tau .. kalau korang letak animated background .. ia akn boleh buat kepala jadi pening .. dah serabut .. jadi jangan laa ltk background yang animated tu ok ..

LEPAS TU .. ERMM !!

WIDGET KURANG ::
haa nie .. yang nie yang aku nak tegur nie .. kalau korang nak tau kalau terlalu banyak sangat widget kat blog korang . blog korang akan berat and jangan sesekali letak LIVE TRAFFIC FEED a.k.a. FEEDJIT .. sebab kalau korang letak mende tu .. korang akan mudah terkena virus .. haha .. aku dah kena dah .. tpi ..apbla aku buang menda tue ..blog aku trus takde virus .. kalau korang nak letak kena hati - hati ok ..

JOIN GROUP DI FB ::
join group di fb ni penting tau .. sebab kalu korang post entry kat blog korang akn ltk link post tu kat group yang korang join nie ..klau korang nak join group tu ... korang boleh join .. aku ade ltk bawah nie ..


ok dah siap ..kalau korang nak guna ..gunalah
kalau tak nak sudah .tak pakse ..
ok ..bye

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

>tuan punye blog = si purple violet

SYARAT-SYARATNYA?
Syarat dia mudah saje..tak payah susa2 nak taip2 n citer panjang lebar..
1.Wajib follow blog azfa..muahaha..
2.Wajib klik kat link ni dan "like"---->PHOTOGRAPHY CONTEST
3.Letak banner kat atas ni kat entry korang berserta dengan link segmen ni.
4.Kalau nak tag kawan korang pun amat digalakkan supaya lebih ramai joiners dan lebih ramailah yg visit blog korang yg cool tu..ye dak?
5.Last skali,postkan link entry korang kat komen segmen ni oke? done!
6.Tolong alert,jgn tingglakn link korang yg mcm ni:

good luck

final exam .. bye .


{ aduhh .. ape jawapan nihh .. naik angin aku kalau cam nih }

..amin..
dapat juga aku jawab exam tadi ..
harap - harap dapat A+
doa ok ..
tapi aku risau soalan kali ni BAPAK SUSAH..
yang paling benci time jawab tadi
PJPK
aku malas laa nak cakap banyak ..
sebab , aku nak edit blog ..
dekat sini jee ok ..
bye ..