Kamu ..KaWan ke LaWan

Assalamualaikum ..
hari ini saya ingin bercakap mengenai KAWAN & LAWAN ..
bagi korang ..
kawan korang tu .. baik sangat ke ..
kadang - kadang korang berkawan semata - mata nak ada orang yang ingin bercakap dengan korang ..
korang kena fikir dulu ..
sebelum mendapat kawan ..
sesetengah orang tu ..
dia ingat kawan dia tu baik sangat ..
sampaikan dia letak kawan dia tu jadi BEST FRIENDS FOREVER ( BFF )
dia tak tahu pun yang kawan dia tu seorang pencuri ..
jadi .. sebelum korang mendapat kawan baru ..
korang kena tengok dia punya perangai ..


Sebelum ;

=> (WE ARE BEST FRIENDS ..



selepas ;

=> ( WE ARE ENEMY ..

PERBEZAAN ANTARA KAWAN DAN LAWAN ..

KAWAN ..

  1. BAIK HATI ..
  2. PEMURAH
  3. RAJIN
  4. PANDAI
  5. KUAT BERIBADAH
LAWAN ..

  1. KEDEKUT
  2. KUAT MENGATA ..
  3. CAKAP BANYAK
  4. MALAS
  5. KURANG PANDAI

SAYA DAH CAKAP CONTOH - CONTOHNYA ..
YANG LAIN TERSERAH KEPADA AWAK ..
BYE ..

CREATED BY : FARIS RIS