ta ta

~ blog diberhentikan sementara ..
~sehinnga habis peperiksaan ..

bye .. blogger ..

GooGle GraVity

Assalamualaikum ..
kalau korang nak buat benda ni..
tak perlu guna apa - apa pun ...
yang perlu guna GOOGLE CHROME .

cara - cara nak buatnya ..
buka

google chrome

kemudian korang akan nampak google search kan ..
macam kat bawah ni ..

korang taip GOOGLE GRAVITY
then , korang tekan butang GOGLE SEARCH ...

korang akan jumpa

Google Gravity - Mr Doob
korang tekan dan ia akan keluar macam kat bawah nie ..
ia jatuh secara perlahan ..
korang juga boleh ambil benda yang jatuh itu dan baling ..



Good Luck !

Animated Icon..

hallo .. hari ini aku nak bagi korang icon ni .. sambil edit blog ..


=http://sl.glitter-graphics.net/pub/517/517117grkpbyjcvm.gif



=http://sl.glitter-graphics.net/pub/359/359200iiyh25l9kg.gif




=http://sl.glitter-graphics.net/pub/638/638145bltz6zqhdo.gif



=http://sl.glitter-graphics.net/pub/440/440576q8wrax7se2.gif

=http://sl.glitter-graphics.net/pub/575/575266us4crzygeq.gif


=http://sl.glitter-graphics.net/pub/1089/1089407r9iq6lcouz.gif


=http://sl.glitter-graphics.net/pub/1009/1009254cq7evun01h.gif

=http://sl.glitter-graphics.net/pub/536/536374qelg9xv2hk.gif


=http://sl.glitter-graphics.net/pub/644/644197xychjg5cjg.gif


=http://sl.glitter-graphics.net/pub/51/51082b97w96e86g.gif

bye !!

SimBol Teks

Salam ..BLOGGER ..
hari ini aku nak bagi kat korang benda ni ..
korang guna benda nie kat mana - mana
= blogger
=facebook
=lain - lain
ynag paling penting , semasa korang letak nama blog .

contoh ..

-Faris Ris


korang bintang tu ..
tu laa simbol teks ..



Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫




Good Luck !

Kamu ..KaWan ke LaWan

Assalamualaikum ..
hari ini saya ingin bercakap mengenai KAWAN & LAWAN ..
bagi korang ..
kawan korang tu .. baik sangat ke ..
kadang - kadang korang berkawan semata - mata nak ada orang yang ingin bercakap dengan korang ..
korang kena fikir dulu ..
sebelum mendapat kawan ..
sesetengah orang tu ..
dia ingat kawan dia tu baik sangat ..
sampaikan dia letak kawan dia tu jadi BEST FRIENDS FOREVER ( BFF )
dia tak tahu pun yang kawan dia tu seorang pencuri ..
jadi .. sebelum korang mendapat kawan baru ..
korang kena tengok dia punya perangai ..


Sebelum ;

=> (WE ARE BEST FRIENDS ..



selepas ;

=> ( WE ARE ENEMY ..

PERBEZAAN ANTARA KAWAN DAN LAWAN ..

KAWAN ..

  1. BAIK HATI ..
  2. PEMURAH
  3. RAJIN
  4. PANDAI
  5. KUAT BERIBADAH
LAWAN ..

  1. KEDEKUT
  2. KUAT MENGATA ..
  3. CAKAP BANYAK
  4. MALAS
  5. KURANG PANDAI

SAYA DAH CAKAP CONTOH - CONTOHNYA ..
YANG LAIN TERSERAH KEPADA AWAK ..
BYE ..

CREATED BY : FARIS RIS


FirSt !!


salam ..
hari ini aku tak nak cakap banyak ..
kalau korang nak tahu ..
aku punya blog aku memulakan tuto ..
ok

bye ..